Väckarklockan

Tiden då vi ska omsätta kunskap till handling är här. Vi måste alla hjälpa varandra att ta ansvar, det här är ingenting som kan ske individuellt. Om vi vill skapa ett samhälle som präglas av solidaritet och gemenskap så måste vi börja peppa folk i vår omgivning att börja agera för att vi ska närma oss de mål som vi vill uppnå.

Tack vare informationssamhället och människans nyfikna natur så är vi väldigt många som sitter på den kunskap som vi behöver för att börja ta ansvar men av någon anledning så är vi så otroligt många som inte gör det. Det är inte svårt att leva ett liv fyllt av gemenskap och fritt från förtryck, det är inte svårt att komma dit. Det är svårt att på egen hand börja handla för att nå det samhälle som inte förtrycker, förstör eller förhindrar var och en av oss från att vakna upp och se sanningen.

Snart är inte snart nog för moder jord. Ett nej och en flygresa hem ej är hjälp nog för den flykting som skickas tillbaka. En tro på att våra politiker kommer ta det ansvar som vi måste ta är inte en tro stark nog för att kunna vända på den trend som vårat samhälle redan lider av.

Vi måste gå lös som en väckarklocka på måndag morgon som ringer genom samhället, man till man, stad till stad och land till land och tvingar folk att vakna för att sen se tillbaka på allt det vi inte tagit tag i. Först när människan hör från någon som den verkligen bryr sig om kan hon reagera, lyssna och börja handla. Det är aldrig försent för att börja handla, för den som dör efter att ha försökt förhindra problemet som blir hans slut kommer dö en tusen gånger mer värdigare död än den som satt hemma och väntade på att någon annan skulle lösa problemet.

Tiden då vi ska omsätta kunskap till handling är här.

RSS 2.0