UP: Östra Distriktet, vad är det?

-Jag insåg när jag skrev kallelsen till distriktskongressen, den 30 Januari 2010, att för den som är nyfiken på vad distriktet är och faktiskt gör så är det inte så lätt att komma över informationen. Även om arbetet ändras sakta men säkert så är det tanken att detta blogginlägg ska tjäna som en förklaring av distriktet och arbetet som det ska utföra. Förhoppningsvis blir den gammal och inaktuell för att vi utvecklas och blir bättre!

De fem distrikten
Det politiska ungdomsförbundet Ung Pirat är indelat i tre olika nivåer. Lokalavdelningarna, förbundsstyrelsen och distrikten. Alla lokalavdelningar tillhör ett av de fem distrikten. De fem distrikten är norra, södra, östra, västra och och stockholm. De fem distrikten täcker tillsammans hela Sveriges yta och beroende på var lokalavdelningen har sitt säte så tillhör man det distrikt som sätet tillhör. Exempelvis tillhör Ung Pirat Örebro som har sitt säte i Örebro det Östra Distriktet.

Medlemskapet
Varje medlem tillhör indirekt ett distrikt eftersom de tillhör en lokalavdelning. I distrikten är det lokalavdelningarna som utgör medlemmarna, inte medlemmarna i sig. Det är alltså din lokalavdelning som representerar dig på distriktsnivå. Det innebär inte att man måste sitta i styrelsen för att ha kontakt med distriktet, en medlem som inte sitter i en lokal styrelse har samma möjlighet att kontakta och försöka påverka distriktet. Det innebär däremot att varje lokalavdelning på distriktets årsmöte, distriktskongressen, representeras av två medlemmar från lokalavdelningen.

Distriktens roll
Det är väldigt viktigt att vara tydlig med att distrikten inte står över lokalavdelningarna utan tvärt om. Distriktens roll är inte att säga till olika lokalavdelningar, där är det tvärt om. Distriktens roll är att hjälpa lokalavdelningarna med de resurser som distrikten har. Idag rör det sig främst om hjälp genom engegemang och kunskap men en vacker dag kommer distrikten få in landstingsbidragen och då kommer det även röra sig om ett omfattande ekonomiskt stöd. Distrikten håller däremot koll på lokalavdelningarna för att se om de kan tipsa om hur verksamheten kan förbättras - distriktet kan inte tvinga lokalavdelningarna att ändra på sig, bara komma med konstruktiv kritik.

Distriktets verksamhet
Den största delen av distriktets verksamhet..

..Forts. följer snart! Måste diska och äta!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0